Пожежні колонки, гідранти

Чи можна в сучасному місті боротися з вогнем дідівськими способами — передаючи відра з водою по ланцюжку від колонки до вогнища? Звісно що ні. Приборкати пожежу в багатоповерховому будинку таким чином не вийде.

Тому сьогодні для боротьби з цією руйнівною стихією використовуються сучасні методи і засоби. Одним з них є установка пожежних гідрантів (ПГ).

Це спеціальне водозабірне оснащення, яке монтується найчастіше в колодязях водопроводів і використовується для набору води пожежними машинами.

Використання цього обладнання в основному розраховане на великі виробництва, де висока ймовірність загоряння. Але, так як гідранти пожежні призначені для забору води, то цілком можуть використовуватися не тільки для боротьби з вогнем, але і для меліорації.

Пожежні гідранти відрізняються технічними характеристиками і матеріалами, але виконують одну функцію — дозволяють набирати воду із системи водопостачання об’єкта, на якому встановлені.

По висоті пожежні гідранти бувають від 500 до 3500 мм.

гідрант

Гідрант пожежний

Пожежна колонка — знімний пристрій, установлений на пожежний гідрант і призначений для його відкривання та закривання, а також для під’єднання пожежних рукавів.

колонка

Колонка пожежна

Для надійної установки пожежних гідрантів в системі трубопроводів застосовуються спеціальні підставки. Вони необхідні для поділу потоку води і здатні попередити витік її з системи.

Вони бувають прохідні, трійникові, тупикові і хрестоподібні. Приєднувальні розміри пожежних підставок: Ду 50, 65, 80, 100, 125, 150, 200, 250, 300 мм.

подставка(1)

Прохідна підставка
під гідрант пожежний
Ду 50 — 300 мм

подставка тройниковая(2

Трійникова підставка
під пожежний гідрант
Ду 50 — 300 м

подставка под гидрант тупиковая(3)

Тупикова підставка
під пожежний гідрант
Ду 50 — 300 мм

крестообразная4

Хрестоподібна підставка
під пожежний гідрант
Ду 50 — 300 мм

Підставки з’єднуються з трубопроводом за допомогою фланців.

фланці

Фланець

Згідно з існуючими нормами установки пожежних гідрантів а також для забезпечення його правильної роботи, потрібно дотримуватися певних правил:

Перше - водна магістраль повинна містити необхідну кількість води для гасіння загоряння на конкретному об’єкті. Зазвичай це визначається шляхом перевірки і відображається в спеціальних актах.

Друге - необхідно повністю виключити можливість появи полою на обладнанні в зимову пору року.
Третє - до гідранта пожежного повинен бути вільний доступ. Для знаходження пожежних гідрантів на стінах будівель і споруд, навпроти яких встановлено гідрант, прикріплюють вказівник гідрант пожежний (ПГ), виконаний з використанням флуоресцентних або світловідбивних покриттів. На табличці вказані символи пожежного гідранта і цифрові значення, що вказують відстані в метрах від покажчика до гідранта.

пг

Вказівник пожежного гідранта

Четверте - об’єкт необхідно оснастити пожежними рукавами та стволами, що дозволить швидко підключитися до гідранта у разі виникнення пожежі.

рукав

Рукав пожежний зі стволом

У нас Ви зможете вибрати і придбати дане обладнання, яке здатне без всяких зауважень експлуатуватися довгі роки.

Напишіть нам

  • (не буде опубліковано)